Wyjazd Santorini – 17-24.05.2025

MISJA WINO: WYJAZD SANTORINI

LICZBA UCZESTNIKÓW: około 20 osób

ZAKWATEROWANIE: HOTEL  4* oraz  5*

LICZBA NOCLEGÓW NA MIEJSCU: 7

WYŻYWIENIE: śniadania (7) + wybrane lunche (3) i kolacje (3)

WYJAZD ODBĘDZIE SIĘ W PRZYPADKU ZEBRANIA GRUPY MIN. 16 OSÓB.

 

CENA DOTYCZY JEDNEJ OSOBY ZAKWATEROWANEJ W POKOJU DWUOSOBOWYM

(poniżej linki do zdjęć danych pokoi)

pokój Studio + pokój Superior 15950 PLN https://www.belloniasvillas.com/accommodation/studio-suite-santorini/ https://belvederesantorini.com/room/superior-double/

2 dostępne pokoje: Maisonette + Superior 16250 PLN https://www.belloniasvillas.com/accommodation/maisonette-suite/ https://belvederesantorini.com/room/superior-double/

3 dostępne pokoje: Apartment Suite Garden View lub Superior Suite Sea View + VIP Suite 17450 PLN https://www.belloniasvillas.com/accommodation/apartment-suite-santorini/ https://www.belloniasvillas.com/accommodation/sea-view-superior-suite-santorini/ https://belvederesantorini.com/room/vip-suite/

Belvedere Santorini

Butikowy hotel położony na wzgórzu, w cichej okolicy, a jednocześnie w odległości krótkiego spaceru od sklepów, muzeów i klubów nocnych. Basen zewnętrzny hotelu to zdecydowanie jedno z najpiękniejszych miejsc w obiekcie, gdzie można delektować się śniadaniem lub zachodem słońca, popijając ulubiony koktajl, siedząc nad Morzem Egejskim i zapierającym dech w piersiach widokiem na wyjątkową kalderę wyspy, powstałą w wyniku erupcji wulkanu. Hotel urządzony jest zgodnie z tradycyjną architekturą wyspy i oferuje pokoje wyposażone w ręcznie robione meble. Do dyspozycji gości jest klimatyzacja, mini bar, telefon, sejf, łazienka z prysznicem ze strumieniem deszczowym i telewizor. Hotel zapewnia Gościom całodobową recepcję i usługi konsjerża. Na terenie kompleksu znajduje się również siłownia i bar. Pobliskie atrakcje to niesamowita Oia ze słynnymi zachodami słońca oraz Akrotiri, 3500-letnie miasto zachowane w popiele wulkanicznym. 

Bellonias Villas

Ten butikowy hotel znajduje się w wyjątkowym otoczeniu, tuż przy czarnej, piaszczystej plaży Kamari, z widokiem na imponującą górę Starożytnej Thiry. Pokoje hotelowe łączą nowoczesny cykladzki design z elementami współczesnej estetyki, tworząc harmonijną przestrzeń, która zachwyca swoją prostotą i elegancją. Wnętrza hotelu wykorzystują naturalne materiały, takie jak drewno i kamień, co w połączeniu z nowoczesnym wystrojem tworzy ciepłą i naturalną atmosferę. Hotel oferuje plażę wyróżnioną Błękitną Flagą, znaną z wulkanicznego piasku. Dla gości dostępne jest bezpłatne Wi-Fi, basen zewnętrzny, jacuzzi oraz strefa wellness obejmująca siłownię, łaźnię parową i saunę. Na plaży znajdują się leżaki i parasole, a spragnieni aktywności mogą skorzystać z wypożyczalni samochodów i rowerów. Hotel zachwyca autorskimi koktajlami serwowanymi w barze przy basenie oraz daniami w restauracji, które oferują niezapomniane doznania kulinarne. To idealny wybór dla tych, którzy marzą o wakacjach, łączących nowoczesność z naturalnym pięknem i relaksem. 

ŚWIADCZENIA W CENIE:

Cena zawiera:
  • 4 noclegi w hotelu przy plaży – Hotel Bellonias Villas 
  • 3 noclegi w hotelu przy kalderze – Hotel Belvedere Suites 
  • 7 x śniadanie, 3 x lunch, 3 x kolacja
  • Do posiłków wino ½  butelki na osobę
  • Wizyty w 3 winnicach z degustacjami
  • Transport prywatnym autobusem dla całej grupy
  • Zwiedzanie miejsc wyszczególnionych w programie, m.in: 3 winnice z degustacją, rejs katamaranem, całodniowe zwiedzanie Santorini, blind wine tasting, wizyta w Oia o zachodzie słońca.
  • Polskojęzyczny pilot-przewodnik w trakcie całego wyjazdu
  • Przedstawiciel B.T. Rapala w trakcie całego wyjazdu
  • Opieka przedstawiciela firmy Kondrat Wina Wybrane specjalisty od win, który będzie dzielił się swoją wiedzą enologiczną
  • Wszystkie bilety wstępu
  • Ubezpieczenie KL, NW i bagażu z rozszerzeniem o Covid-19
  • Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Pomocowy
  • Obsługa programu poprzez aplikację mobilną

 

Cena nie zawiera
  • posiłków niewymienionych w ofercie i napojów dodatkowych.
  • wydatków osobistych
  • lokalnego podatku turystycznego.  

UWAGI 

Hotele oraz kolejność realizacji programu mogą ulec zmianie. 

 

MISJA WINO

To autorski format wyjazdów dla miłośników wina i podróży firmowany przez Kondrat Wina Wybrane. Zabierzemy Was w magiczną podróż śladami winnic i win, które możecie znaleźć w ofercie Kondrat Wina Wybrane. Nasz plan obejmować będzie wyjazdy zarówno do Europy, jak i Nowego Świata. Razem odkrywać będziemy te wszystkie magiczne miejsca z kieliszkiem wspaniałego wina w ręku, poznając jednocześnie wyjątkową kulturę, kuchnie i uroki każdego z tych krajów. Wyjazdy planowane są w małych grupach nie przekraczających 20 osób, co pozwoli nam wytworzyć intymną, wręcz rodzinną atmosferę, tak rożną od masowych wyjazdów turystycznych.

Partner wyjazdu :

Biuro Podróży Rapala liczy sobie już 32 lat, na jego doświadczeniu powstała także marka – Agnieszka Rąpała – Travel Concierge, która kreuje wyjazdy szyte na miarę. Za sukces komercyjny poczytujemy sobie stworzenie przez nas komfortowych warunków obsługi klienta, poszukującego skrojonych dla siebie projektów podróżniczych. W naszej pracy odpowiadamy produktem na potrzeby konsumenta, przy czym nasz „produkt” to strefa zaspokajania emocji, zaklętych w marzeniu o niezwykłych wyjazdach. Nie ukrywamy, że naszym najdoskonalszym narzędziem jest ogromne doświadczenie i ciągłe, bezustanne podróżowanie w celu wyszukiwania najbardziej wyjątkowych, nietuzinkowych miejsc. Ale także niezwykła otwartość, ciekawość drugiego człowieka, a przede wszystkim empatia, która umożliwia nam na stworzenie takiego produktu, który wpisuje się w sferę oczekiwań, a niejednokrotnie nawet ją przekracza o wartości, które zapisują się ludziom w pamięci. Szukamy z naszym całym zespołem inspiracji wśród innych kultur, słuchamy ludzi, czerpiemy z różnych stylów zarządzania, poruszamy się wśród takich modeli prowadzenia firmy, które odpowiadają współczesnym wymogom.

Za naszą innowacyjność i jakość obsługi klienta zostałyśmy nagrodzone w 2016 Nagrodą Najlepszego Agenta Turystycznego w Polsce.

SANTORINI

Słońce i lawa, białe domki jak kostki cukru, niebieskie kopuły kościółków, intensywnie szmaragdowe Morze Egejskie ze słynną kalderą wulkanu i zjawiskowe zachody słońca o niepowtarzalnej palecie barw tworzą fantastyczne pejzaże Santorini, w którym zakochać się można od pierwszego wejrzenia.

Najsłynniejsza wyspa archipelagu Cyklad fascynuje tajemniczą przeszłością. Uważana za mityczną Atlantydę, była kwitnącym ośrodkiem kultury minojskiej, kiedy potężny wybuch wulkanu ok. 1600 r. p.n.e. na zawsze zmienił jej oblicze. Środkowa część wyleciała w powietrze, puste miejsce wypełniło morze i tak powstała słynna kaldera, uważana za największą na świecie. Na przestrzeni dziejów zmieniali się władcy i nazwy wyspy. Najpierw Strongile – Okrągła, później Kalliste – Najpiękniejsza, i Thera – na cześć syna tebańskiego herosa. Najbardziej popularna nazwa – Santorini, pochodzi z czasów bizantyjskich i związana jest z imieniem patronki wyspy św. Ireny. Santorini liczy 76 km², ma długość 18 km, szerokość 2-6 km i składa się z Thery, głównej wyspy w kształcie podkowy, mniejszych: Therasii i Aspronisi oraz 2 wysepek w kalderze: Palea Kameni i Nea Kameni, z kraterem wulkanu. Wspaniały klimat gwarantuje pogodne, słoneczne lato i łagodną zimę. Żyzna, wulkaniczna ziemia daje produkty do wyśmienitej lokalnej kuchni. Słynne z walorów smakowych są santoryńskie drobne pomidory, z których przyrządza się tomatokeftedes – smażone placki z przetartych pomidorów z dodatkiem ziół, bobu drobnego jak groch i oryginalnych białych bakłażanów. Doceniane są miejscowe wina, najbardziej popularne to mocne, słodkie vinsanto, z suszonych na słońcu winogron. Na całej wyspie są setki miejsc, mniej i bardziej eleganckich, gdzie można delektować się pysznymi potrawami w niepowtarzalnej scenerii. Stolicą wyspy jest Fira, przyczepiona do klifu, kolorowa, oblegana przez turystów, z mnóstwem sklepików i eleganckich butików. Pastelowe domki „skafta” zwrócone w stronę morza, zbudowane są z lokalnych materiałów, często wchodzą w głąb skały i w rzeczywistości są dużo większe, niż wyglądają z zewnątrz.

WINNICE i ZWIEDZANIE

ARTEMIS KARAMOLEGOS

Oparta na solidnych podstawach tradycji winiarskiej dziadka Artemisa od 1952 r., winnica dokonała dynamicznego wejścia we współczesne winiarstwo w 2004 r., Kiedy wnuk Artemis Karamolegos zainwestował w zakład produkcyjny i prywatne winnice, produkując wino o chronionej nazwie pochodzenia (PDO) po raz pierwszy. Prawie 15 lat później wina te zdobywają nagrody na międzynarodowych i krajowych konkursach, Karamolegos jest obecnie trzecią pod względem wielkości produkcji winnicą na Santorini.

Santo Wines

Według rekomendacji magazynu Wine Enthusiast Magazine najlepsze miejsce na Santorini do degustacji wina. Santorini Cooperatives – Santo Wines została założona w 1911 roku. Santo Wines angażuje się w ochronę lokalnych tradycyjnych upraw,  a także promuje zrównoważony rozwój rolnictwa. Winnica jest niewielka, butikowa a w uprawie dominują lokalne szczepy winorośli: aidani, athiri i mavrotragano.

ARYROS ESTATE

Winiarnia Argyros, założona została w 1903 r. Estate Argyros jest prowadzony przez Matthew Argyrosa, czwarte pokolenie winiarzy. Wytwórnia win z siedzibą w Episkopi Santorini posiada 120 ha winnic z nieprzygotowanym pierwotnym podkładem – roślinami filoksery, które mają średnio 70 lat, w tym niektóre z najstarszych winorośli na wyspie, które mają ponad 200 lat.

TRANSPORT: PRZELOTY

Wylot liniami Austrian Airlines w dniu 17.05.2025 z Warszawy na Santorini z przesiadką w Wiedniu, powrót z Santorini liniami Lufthansa z przesiadką we Frankfurcie w dniu 24.05.2025.

 

TRANSPORT LOKALNY

Podczas pobytu korzystać będziemy z busa na wyłączność grupy wraz z kierowcą.

ZAKWATEROWANIE

Zakwaterowanie obejmować będzie:
•           4 noclegi w okolicach Kamari, przy plaży
•           3 noclegi w okolicach Firostefani, przy kalderze

 

 

LOGISTYKA

Program ułożony jest tak, aby sprawnie przemieszczać się w ramach wybranych rejonów. Każdego dnia zaplanowaliśmy czas na posiłki, zwiedzanie oraz czas wolny na indywidualną eksplorację odwiedzanych miejsc.

OBSŁUGA

W trakcie całego wyjazdu grupie towarzyszyć będzie przedstawiciel Kondrat Wina Wybrane służący poradami związanymi z tematyką winiarską. Będzie również obecny opiekun Biura Podróży Rapala odpowiedzialny za aspekty organizacyjne.

 

ZARYS HARMONOGRAMU WYJAZDU

Dzień 1 Zbiórka o godzinie 13:00 na lotnisku Warszawa-Okęcie. Wylot o 15:05, przylot do Wiednia o 16:20, wylot z Wiednia o 17:35. Lądowanie na lotnisku Santorini o 20:50. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja i nocleg. 

 

Dzień 2 Śniadanie w hotelu. Czas wolny na wypoczynek, plażowanie bądź samodzielną eksplorację wyspy. Po południu wizyta w jednej z winnic, produkujących wina z lokalnych odmian winogron. Degustacja santoryńskich win. Nocleg w hotelu.
 

Dzień 3  Śniadanie w hotelu. Wizyta w winnicach o długoletniej tradycji, które słyną z produkcji wyśmienitych santoryńskich win. Zwiedzanie Estate Argyro oraz Artemis Karamolegos połączone z degustacją. Lunch w lokalnej restauracji. Powrót do hotelu, czas wolny. Nocleg. 

 

Dzień 4 Śniadanie w hotelu. Od rana czas wolny na wypoczynek. Po południu rejs katamaranem po malowniczych zakątkach Santorini, zakończony kolacją przy zachodzie słońca. Powrót do hotelu, nocleg.

 

Dzień 5 Śniadanie w hotelu. Wykwaterowanie. Zwiedzanie urokliwych zakątków Santorini, m.in. Profitis Elias – małego kościoła z kamienną fasadą i pięknymi obrazami, położonego na wzgórzu z malowniczym widokiem na morze, spacer wąskimi uliczkami Megalochori pośród unikalnej zabudowy, a także Lost Atlantis, pierwsze na świecie interaktywne muzeum poświęcone mitowi Zaginionej Atlantydy, które łączy także historię Santorini, jednej z domniemanych lokalizacji tej mitycznej wyspy. Podczas wycieczki lunch. Przejazd do hotelu zlokalizowanego przy słynnej kalderze. Zakwaterowanie w hotelu, czas wolny i nocleg.

 

Dzień 6 Śniadanie w hotelu. Czas wolny na wypoczynek i spacery po niezwykle pięknej okolicy. Późnym popołudniem degustacja blind tasting  połączona z degustacją lokalnych przekąsek.  Powrót do hotelu, nocleg.

 

Dzień 7 Śniadanie w hotelu. Czas wolny na wypoczynek. Wieczorem przejazd do miasteczka Oia, słynącego z najpiękniejszych zachodów słońca na wyspie. Następnie kolacja w wyjątkowej restauracji. Można się tu rozsmakować w świeżych rybach i owocach morza, a dania inspirowane są bogatym dziedzictwem kulinarnym wyspy. Restauracja została doceniona przez „New York Times” oraz „Travel Channel”, które poleciło ją jako obowiązkowy przystanek podczas pobytu na Santorini.

 

Dzień 8 Śniadanie. Czas wolny na ostatni spacer po wyspie. Wykwaterowanie z hotelu. Lunch w lokalnej restauracji. Po lunchu przejazd na lotnisko. Wylot z Santorini o godzinie 17:35. Przylot do Frankfurtu o 19:45. Wylot z Frankfurtu o 20:50, przylot do Warszawy o 22:25.

 

Zobacz video i wyrusz z nami:

 

 


Kontakt

Skontaktuj się z nami

Wypełnij formularz i wyrusz z nami w podróż szlakiem wina!

Kondrat Wina Wybrane Sp. z o.o.
ul. Wierzbowa 3
00-094 Warszawa

© MISJA WINO Wszelkie prawa zastrzeżone. Warunki uczestnictwa w wyjazdach | Polityka prywatności
Design: Luksemburk.com Realizacja: Kreujemy.pl