Wyjazd kulinarno-winiarski do Gruzji 16-24.09.2024
WYJAZD GRUZJA 16-24.09.2024
MISJA WINO: Gruzja
LICZBA UCZESTNIKÓW: maksymalnie 14 osób
LICZBA NOCLEGÓW NA MIEJSCU: 6
WYŻYWIENIE: śniadania (7) + wybrane lunche (6) i kolacje (7)
WYJAZD ODBĘDZIE SIĘ W PRZYPADKU ZEBRANIA GRUPY MIN. 14 OSÓB
CENA:
6350 zł/os w pokoju 2 os + koszt przelotu
przelot na trasie Warszawa – Tbilisi – Warszwa ok. 3200 zł (cena do potwierdzenia)
ŚWIADCZENIA W CENIE:
- 6 noclegów w butikowym hotelu
- Wczesne zakwaterowanie 16.09.2024 i późne wykwaterowanie 23.09.2024
- 7 śniadań, 6 lunchy, 7 kolacji
- Do lunchy i kolacji uwzględnionych w programie ½ butelki wina na osobę
- Wizyty w wymienionych winnicach z degustacjami
- Transport prywatnym autobusem dla całej grupy
- Zwiedzanie miejsc wyszczególnionych w programie,
- Polskojęzyczny opiekun-przewodnik w trakcie całego wyjazdu
- Opieka przedstawiciela firmy Kondrat Wina Wybrane specjalisty od win, który będzie dzielił się swoją wiedzą enologiczną w trakcie całego wyjazdu
- Bilety wstępów
- Ubezpieczenie KL 100.000 EUR, NW i bagażu z rozszerzeniem o Covid-19
- Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Pomocowy
- Obsługa programu poprzez aplikację mobilną
CENA NIE ZAWIERA
- Wydatków osobistych
- Posiłków niewymienionych w ofercie i napojów dodatkowych.
MISJA WINO
To autorski format wyjazdów dla miłośników wina i podróży firmowany przez Kondrat Wina Wybrane. Zabierzemy Was w magiczną podróż śladami winnic i win, które możecie znaleźć w ofercie Kondrat Wina Wybrane. Nasz plan obejmować będzie wyjazdy zarówno do Europy, jak i Nowego Świata. Razem odkrywać będziemy te wszystkie magiczne miejsca z kieliszkiem wspaniałego wina w ręku, poznając jednocześnie wyjątkową kulturę, kuchnie i uroki każdego z tych krajów.
Partner wyjazdu :
Biuro Podróży Rapala liczy sobie już 30 lat, na jego doświadczeniu powstała także marka – Agnieszka Rąpała – Travel Concierge, która kreuje wyjazdy szyte na miarę. Za sukces komercyjny poczytujemy sobie stworzenie przez nas komfortowych warunków obsługi klienta, poszukującego skrojonych dla siebie projektów podróżniczych. W naszej pracy odpowiadamy produktem na potrzeby konsumenta, przy czym nasz „produkt” to strefa zaspokajania emocji, zaklętych w marzeniu o niezwykłych wyjazdach. Nie ukrywamy, że naszym najdoskonalszym narzędziem jest ogromne doświadczenie i ciągłe, bezustanne podróżowanie w celu wyszukiwania najbardziej wyjątkowych, nietuzinkowych miejsc. Ale także niezwykła otwartość, ciekawość drugiego człowieka, a przede wszystkim empatia, która umożliwia nam na stworzenie takiego produktu, który wpisuje się w sferę oczekiwań, a niejednokrotnie nawet ją przekracza o wartości, które zapisują się ludziom w pamięci. Szukamy z naszym całym zespołem inspiracji wśród innych kultur, słuchamy ludzi, czerpiemy z różnych stylów zarządzania, poruszamy się wśród takich modeli prowadzenia firmy, które 000odpowiadają współczesnym wymogom.
Za naszą innowacyjność i jakość obsługi klienta zostałyśmy nagrodzone w 2016 Nagrodą Najlepszego Agenta Turystycznego w Polsce.
MISJA WINO: GRUZJA
Gruzja słynie nie tylko z pięknych krajobrazów i bogatej historii, ale także z produkcji doskonałych win. Kraj przez wielu uznawany jest za kolebkę winiarstwa. Pierwsze ślady produkcji wina sięgają aż 8000 lat wstecz. Gruzińskie wino jest znane ze swojego wyjątkowego smaku i aromatu, a także z tradycyjnych metod produkcji, takich jak fermentacja w amforach z gliny, zwanych qvevri. W ramach MISJI Wino będziemy odwiedzać liczne winnice, gdzie zapoznamy się z bogactwem gruzińskiego wina, przeżyjemy niezapomniane chwile na pikniku, poznamy atmosferę gruzińskiego targu, weźmiemy udział w warsztatach pieczenia chleba, stworzymy istne dzieła na warsztatach garncarstwa, zwiedzimy stolicę kraju Tbilisi. To tylko niektóre z atrakcji.
TRANSPORT: PRZELOTY
Wylot liniami PLL LOT w dniu 16.09.2024 z Warszawy do Tblisi o 22:45 wylot z Tbilis o godzinie 05:25 24.09.2023
TRANSPORT LOKALNY
Podczas pobytu grupy w Gruzji korzystać będziemy z busa wraz z kierowcą.
ZAKWATEROWANIE
Zakwaterowanie obejmować będzie 6 noclegów w butikowym hotelu
OBSŁUGA
W trakcie całego wyjazdu grupie towarzyszyć będą przedstawiciele Kondrat Wina Wybrane służący poradami związanymi z tematyką winiarską. Będzie również obecny pilot Biura Podróży RAPALA odpowiedzialny za aspekty organizacyjne.
ZARYS HARMONOGRAMU WYJAZDU
Dzień 1
Zbiórka na lotnisku w Warszawie 20:45. Wylot z Warszawy 22:45
Dzień 2
Przylot do Tbilisi o godzinie 04:25. Transfer do hotelu, który będzie naszą baza wypadową przez najbliższy tydzień. Zakwaterowanie, śniadanie i czas na odpoczynek. Następnie czas na poznanie gruzińskiej gościnności w trakcie pikniku w pięknej scenerii. Towarzyszyć nam będzie wspaniale gruzińskie jedzenie oraz wino. Powrót do hotelu na kolację.
Dzień 3
Dzień rozpoczniemy śniadaniem przygotowanym przez ciocię Lali. Następnie wyruszymy do Telavi, miasteczka na zboczu wzgórza. Przed nami: lokalny bazar, w którym poznasz prawdziwą atmosferę wschodniego targu i spróbujesz lokalnych produktów. Nie zabraknie spaceru po starym, mieście i zwiedzania Muzeum Erekle. Później czeka nas wyzwanie tworzenie własnej ceramiki w pracowni garncarska. Następnie lunch w domowej restauracji i powrót do hotelu. Przyszedł czas na wspólne gotowanie! Dzień kończymy wyśmienitą gruzińską kolacją.
Dzień 4
Dzień zaczynamy tradycyjnie pysznym śniadaniem. Następnie udamy się do Tblisi. Przed nami: imponująca Cerkiew Sameba, spacer po starym mieście, wjazd kolejką na wzgórze i podziwianie panoramy Tbilisi. W trakcie zwiedzania zrobimy przerwę na lunch( we własnym zakresie). Po obiedzie, w zależności od ilości czasu zwiedzimy starą stolicę Mckheta, starożytną cerkiew Dzvari, starożytny klasztor Svetickhoveli. Po intensywnym dniu powrót do hotelu na kolację.
Dzień 5
Po śniadaniu ruszamy w drogę, by cofnąć się w czasie do IV-VI wieku. Zwiedzimy: kompleks klasztorów Gremi, starożytny klasztor Nekresi. Następnie udamy się do Kvareli na degustację wina i lunch. Następnie spalimy kalorie spacerując wokół jeziora Ilia. Powrót na kolację do hotelu.
Dzień 6
Po śniadaniu udamy się do posiadłości i muzeum Chavchavadze w ogrodach Cinandali. Następnie czeka na nas: winiarnia Shumi, słynąca z reprezentacyjnej winnicy. Jest to jedyne miejsce w całym regionie, w którym można zobaczyć kolekcje endemicznych szczepów. Prawdziwa gratka dla koneserów. Gwoździem programu będzie degustacja win z warsztatami pieczenia chleba w tradycyjnym piecu tone. Po lunchu wracamy do hotelu, gdzie dzień kończymy wspólną kolacją.
Dzień 7
Tego dnia poznajmy mieszkańców najmniejszego miasta w kraju – twierdzy Signagi. Przeżyjemy wspaniały lunch na zboczu z widokiem na Stare Miasto, zwiedzimy klasztor Bodbe oraz muzeum Niko Pirosmani. Po powrocie wieczorna kolacja w hotelu. Czeka na was wspaniałe wino i długie rozmowy pod nocnym niebem usypanym gwiazdami.
Dzień 8
Po śniadaniu wyruszamy do pierwszych na naszej trasie klasztornych kompleksów: monastyr Ikalto, monastyr Alaverdi. Po sacrum przyjdzie czas na profanum – udamy się do rodzinnej winiarni na poczęstunek z lokalnymi daniami. Następnie powrót do hotelu i spacer po wiosce. Dla spragnionych dalszych wrażeń degustacja w wyjątkowej winiarni Shukhman. Powrót do hotelu na kolację. Wykwaterowanie, transfer na lotnisko około północy.