Wyjazd kulinarno-winiarski do Gruzji 16-24.09.2024

WYJAZD GRUZJA 16-24.09.2024

MISJA WINO: Gruzja

LICZBA UCZESTNIKÓW: maksymalnie 14 osób

ZAKWATEROWANIE: butikowy hotel Marani Elizbar

LICZBA NOCLEGÓW NA MIEJSCU: 6

WYŻYWIENIE: śniadania (7) + wybrane lunche (6) i kolacje (7)

WYJAZD ODBĘDZIE SIĘ W PRZYPADKU ZEBRANIA GRUPY MIN. 14 OSÓB

 

CENA:

6350 zł/os w pokoju 2 os + koszt przelotu
przelot na trasie Warszawa – Tbilisi – Warszwa ok. 3200 zł (cena do potwierdzenia)

 

ŚWIADCZENIA W CENIE:

  • 6 noclegów w Hotelu Marani Elizbar
  • Wczesne zakwaterowanie 16.09.2024 i późne wykwaterowanie 23.09.2024
  • 7  śniadań, 6 lunchy, 7 kolacji
  • Do lunchy i kolacji uwzględnionych w programie ½  butelki wina na osobę
  • Wizyty w wymienionych winnicach z degustacjami
  • Transport prywatnym autobusem dla całej grupy
  • Zwiedzanie miejsc wyszczególnionych w programie,
  • Polskojęzyczny opiekun-przewodnik w trakcie całego wyjazdu
  • Opieka przedstawiciela firmy Kondrat Wina Wybrane specjalisty od win, który będzie dzielił się swoją wiedzą enologiczną w trakcie całego wyjazdu
  • Bilety wstępów
  • Ubezpieczenie KL 100.000 EUR, NW i bagażu z rozszerzeniem o Covid-19
  • Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Pomocowy
  • Obsługa programu poprzez aplikację mobilną

 

CENA NIE ZAWIERA

  • Wydatków osobistych
  • Posiłków niewymienionych w ofercie i napojów dodatkowych.

 

MISJA WINO

To autorski format wyjazdów dla miłośników wina i podróży firmowany przez Kondrat Wina Wybrane. Zabierzemy Was w magiczną podróż śladami winnic i win, które możecie znaleźć w ofercie Kondrat Wina Wybrane. Nasz plan obejmować będzie wyjazdy zarówno do Europy, jak i Nowego Świata. Razem odkrywać będziemy te wszystkie magiczne miejsca z kieliszkiem wspaniałego wina w ręku, poznając jednocześnie wyjątkową kulturę, kuchnie i uroki każdego z tych krajów.

Partner wyjazdu :

Biuro Podróży Rapala liczy sobie już 30 lat, na jego doświadczeniu powstała także marka – Agnieszka Rąpała – Travel Concierge, która kreuje wyjazdy szyte na miarę. Za sukces komercyjny poczytujemy sobie stworzenie przez nas komfortowych warunków obsługi klienta, poszukującego skrojonych dla siebie projektów podróżniczych. W naszej pracy odpowiadamy produktem na potrzeby konsumenta, przy czym nasz „produkt” to strefa zaspokajania emocji, zaklętych w marzeniu o niezwykłych wyjazdach. Nie ukrywamy, że naszym najdoskonalszym narzędziem jest ogromne doświadczenie i ciągłe, bezustanne podróżowanie w celu wyszukiwania najbardziej wyjątkowych, nietuzinkowych miejsc. Ale także niezwykła otwartość, ciekawość drugiego człowieka, a przede wszystkim empatia, która umożliwia nam na stworzenie takiego produktu, który wpisuje się w sferę oczekiwań, a niejednokrotnie nawet ją przekracza o wartości, które zapisują się ludziom w pamięci. Szukamy z naszym całym zespołem inspiracji wśród innych kultur, słuchamy ludzi, czerpiemy z różnych stylów zarządzania, poruszamy się wśród takich modeli prowadzenia firmy, które 000odpowiadają współczesnym wymogom.

Za naszą innowacyjność i jakość obsługi klienta zostałyśmy nagrodzone w 2016 Nagrodą Najlepszego Agenta Turystycznego w Polsce.

MISJA WINO: GRUZJA

Gruzja słynie nie tylko z pięknych krajobrazów i bogatej historii, ale także z produkcji doskonałych win. Kraj przez wielu uznawany jest za kolebkę winiarstwa. Pierwsze ślady produkcji wina sięgają aż 8000 lat wstecz. Gruzińskie wino jest znane ze swojego wyjątkowego smaku i aromatu, a także z tradycyjnych metod produkcji, takich jak fermentacja w amforach z gliny, zwanych qvevri. W ramach MISJI Wino będziemy odwiedzać liczne winnice, gdzie zapoznamy się z bogactwem  gruzińskiego wina, przeżyjemy niezapomniane chwile na pikniku, poznamy atmosferę gruzińskiego targu, weźmiemy udział w warsztatach pieczenia chleba, stworzymy istne dzieła na warsztatach garncarstwa, zwiedzimy stolicę kraju Tbilisi. To tylko niektóre z atrakcji. Naszym przewodnikiem będzie gruziń z krwi i kości, wielki miłośnik i producent wina oraz właściciel znanej gruzińskiej restauracji Rusiko – Davit Turkestanishvili .

 

TRANSPORT: PRZELOTY

Wylot liniami PLL LOT w dniu 16.09.2024 z Warszawy do Tblisi o 22:45  wylot z Tbilis o godzinie 05:25 24.09.2023

TRANSPORT LOKALNY

Podczas pobytu grupy w Gruzji korzystać będziemy z busa wraz z kierowcą.

ZAKWATEROWANIE

Zakwaterowanie obejmować będzie 6 noclegów w butikowym hotelu Marani Elizbar

 

 

OBSŁUGA

W trakcie całego wyjazdu grupie towarzyszyć będą przedstawiciele Kondrat Wina Wybrane służący poradami związanymi z tematyką winiarską. Będzie również obecny pilot Biura Podróży RAPALA odpowiedzialny za aspekty organizacyjne.

ZARYS HARMONOGRAMU WYJAZDU

Dzień 1 

Zbiórka na lotnisku w Warszawie 20:45. Wylot z Warszawy 22:45

Dzień 2 

Przylot do Tbilisi o godzinie 04:25. Transfer do hotelu, który będzie naszą baza wypadową przez najbliższy tydzień. Zakwaterowanie, śniadanie i czas na odpoczynek. Następnie czas na poznanie gruzińskiej gościnności w trakcie pikniku w pięknej scenerii. Towarzyszyć nam będzie wspaniale gruzińskie jedzenie oraz wino. Powrót do hotelu na kolację.

Dzień 3 

Dzień rozpoczniemy  śniadaniem przygotowanym przez ciocię Lali. Następnie wyruszymy do Telavi, miasteczka na zboczu wzgórza. Przed nami: lokalny bazar, czyli ulubione miejsce Davita, w którym poznasz prawdziwą atmosferę wschodniego targu i spróbujesz lokalnych  produktów. Nie zabraknie spaceru po starym, mieście i zwiedzania Muzeum Erekle. Później czeka nas  wyzwanie tworzenie własnej ceramiki w pracowni garncarska. Następnie lunch w domowej restauracji i powrót do hotelu.  Przyszedł czas na wspólne gotowanie!  Naszym mentorem będzie sam Davit, który jak nikt inny zna się a gruzińskiej kuchni. Dzień kończymy wyśmienitą gruzińską kolacją.

Dzień 4 

Dzień zaczynamy tradycyjnie pysznym śniadaniem.  Następnie udamy się do Tblisi.  Przed nami: imponująca Cerkiew Sameba, spacer po starym mieście, wjazd kolejką na wzgórze i podziwianie panoramy Tbilisi. W trakcie zwiedzania zrobimy przerwę na lunch( we własnym zakresie). Po obiedzie, w zależności od ilości czasu zwiedzimy  starą stolicę Mckheta, starożytną cerkiew Dzvari, starożytny klasztor Svetickhoveli. Po intensywnym dniu powrót do hotelu na kolację.

Dzień 5

Po śniadaniu ruszamy w drogę, by cofnąć się w czasie do IV-VI wieku. Zwiedzimy: kompleks klasztorów Gremi, starożytny klasztor Nekresi. Następnie udamy się do Kvareli na degustację wina i lunch. Następnie spalimy kalorie spacerując wokół jeziora Ilia. Powrót na kolację do hotelu.

Dzień 6

Po śniadaniu udamy się do posiadłości i muzeum Chavchavadze w ogrodach Cinandali. Następnie czeka na nas: winiarnia Shumi, słynąca z reprezentacyjnej winnicy. Jest to jedyne miejsce w całym regionie, w którym można zobaczyć kolekcje endemicznych szczepów. Prawdziwa gratka dla koneserów. Gwoździem programu będzie degustacja win z warsztatami  pieczenia chleba w tradycyjnym piecu tone. Po lunchu wracamy do hotelu, gdzie dzień kończymy wspólną kolacją.

Dzień 7 

Tego dnia poznajmy mieszkańców najmniejszego miasta w kraju – twierdzy Signagi. Przeżyjemy wspaniały lunch na zboczu z widokiem na Stare Miasto, zwiedzimy klasztor Bodbe oraz muzeum Niko Pirosmani. Po powrocie wieczorna kolacja w hotelu. Czeka na was wspaniałe wino i długie rozmowy pod nocnym niebem usypanym gwiazdami.

Dzień 8

Po śniadaniu wyruszamy do pierwszych na naszej trasie  klasztornych kompleksów: monastyr Ikalto, monastyr Alaverdi. Po sacrum przyjdzie czas na profanum – udamy się do rodzinnej winiarni na poczęstunek z lokalnymi daniami. Następnie powrót do hotelu i spacer po wiosce. Dla spragnionych dalszych wrażeń degustacja w wyjątkowej winiarni Shukhman. Powrót do hotelu na kolację. Wykwaterowanie, transfer na lotnisko około północy.

 

 

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Wypełnij formularz i wyrusz z nami w podróż szlakiem wina!

Kondrat Wina Wybrane Sp. z o.o.
ul. Wierzbowa 3
00-094 Warszawa

© MISJA WINO Wszelkie prawa zastrzeżone. Warunki uczestnictwa w wyjazdach | Polityka prywatności
Design: Luksemburk.com Realizacja: Kreujemy.pl